Glazen potjes en vuur

Een aanvullende techniek die zowel curatief als diagnostisch wordt ingezet

_VD14004 (Middel)

Het verbeteren van de doorbloeding en het opheffen van blokkades

Cuppen is een aanvullende techniek binnen de traditionele Chinese geneeskunde (TCG). Bij Kingfisher Acupunctuur wordt er met glazen cups gewerkt. Door middel van een vlam (Vuurcuppen) wordt de lucht in de cup verwarmd en wordt er een vacuüm gecreëerd. De cups worden op strategische posities op de huid geplaatst en zorgen er hiermee voor dat oud bloed en afvalstoffen(alsmede ziekteverwekkers) naar het oppervlakte worden getrokken. Dit alles verbetert de doorbloeding en heft blokkades op, waardoor de afvalstoffen en het oude bloed kunnen worden afgevoerd, en dus plaats kunnen maken voor nieuw en vers bloed.

Van plakken salami tot koffiepads

Een behandeling met Cups kan diverse vormen van verkleuring ( Sha) geven op de plaats waar de cup heeft gestaan; dikke rode of blauw/ paarse plekken, rode spikkeltjes, bloempatronen, diverse andere patronen of gezwollen huidkussentjes( zgn. koffiepads). Een behandeling met cups is zowel curatief; verhelpen van een klacht of ondersteunen hierbij, als diagnostisch; de mate van verkleuring, het type verkleuring, de duur of het uitblijven van verkleuring, en het al dan niet opzwellen van de huid zegt de therapeut iets over de conditie van de cliënt. De plekken zien er vaak véél heftiger uit dan ze voelen. Over het algemeen zijn de plekken niet pijnlijk, soms voelt het wat beurs of als een blauwe plek.

_VD14012 (Middel)
_VD14021 (Middel)

Waarom Vuurcuppen?

Bij Kingfisher Acupunctuur wordt de vuurcuptechniek toegepast omdat deze, in verhouding tot andere cuptechnieken, verreweg het meeste effect heeft en de behandeling veel beter te sturen is. Ook wordt door gebruik te maken van vuur, de factor ‘warmte’ al toegevoegd aan de behandeling, een erg belangrijk principe in de TCG. Door het aanpassen van de vlamgrootte kan de zuigkracht van de cup goed worden beïnvloed en het gewenste resultaat dus beter worden behaald. Ten slotte zijn er met Vuurcuppen technieken uit te voeren die met bijvoorbeeld de vacuümpomp-cups simpelweg niet te doen zijn.

De diverse Vuurcuptechnieken;  glijdend cuppen, flashcuppen, walking cups, bloedcuppen, cuppen met beweging en het cuppen van moeilijke gebieden.