Het toevoegen van diepe warmte

Een aanvullende en zeer doeltreffende techniek

Met regelmaat toegepast in de praktijk en door de cliënt goed zelf aan te leren.

_VD14001 (Middel)

Samengeperst Bijvoetskruid

Moxeren ofwel het behandelen van de cliënt met Moxa (samengeperste gedroogde bladeren van het bijvoetskruid/Artemisia). De Moxa wordt aangestoken en boven een lichaamsdeel, een acupunctuurpunt, meridiaan, of een pijnpunt bewogen en hiermee wordt dit gebied diep verwarmd, de energiestroom en doorbloeding diep gestimuleerd en wordt de eventuele pijn verlicht of zelfs verholpen.

Ook Moxa komt in vele vormen

Voor het behandelen met Moxa kan gebruik gemaakt worden van;

  • een Moxa-stift; in de hand gehouden, aangestoken en met verschillende technieken boven de te behandelen locatie bewogen.
  • een Moxa-lamp; onmisbaar in de professionele TCG praktijk. Meestal geplaatst boven de voeten of de buik-/rugregio
  • Moxa-rolletjes of cones; geplaatst op de Acupunctuurnaald en aangestoken
  • losse ongeperste Moxa; tot een torentje geknepen en op een plakje gember of wat zout op bijvoorbeeld de navel of de wervelkolom geplaatst en aangestoken
_VD13977 (Middel) (1)
_VD23483 (Middel)

Ongezond stinkspul?

In de meeste praktijken wordt gebruik gemaakt van de Moxa-lampen en de Moxa-stift( in aangepaste-‘rookvrije’ vorm). Losse of zuivere Moxa is voor de therapeut, bij frequent gebruik, niet gezond en heeft tevens een sterke en moeilijk te verdrijven geur.

De Behandeling met Moxa wordt over het algemeen als erg prettig ervaren, omdat het branden van dit specifieke kruid een erg diepe en aangename warmte geeft.