Plan hier zelf je afspraak in

Ben je een nieuwe cliënt of heb je een nieuwe klacht, dan graag een intakegesprek inplannen.
Gelieve in het balkje ‘Opmerkingen’ je hoofdklacht te vermelden.
Ben je al onder behandeling, dan kan je een vervolgbehandeling inplannen.

In verband met de tongdiagnose gelieve minimaal 2 uur voor de afspraak geen koffie te drinken, dropjes te eten of anderszins verkleurende producten te eten of drinken.
Bij annulering van een afspraak minimaal 24 uur van tevoren, wordt het consult niet in rekening gebracht.

Voor vragen kan je altijd contact met me opnemen via mail, WhatsApp of natuurlijk gewoon telefonisch.

Contact opnemen

Het intakegesprek

Wat kan je verwachten tijdens een intakegesprek?

Tijdens onze eerste afspraak, wordt er middels een vraaggesprek/anamnese een diagnose gesteld waarop de behandeling gebaseerd wordt.
Aan de basis van elke goede behandeling staat namelijk een goede diagnose.
Voor een intakegesprek inclusief behandeling wordt er maximaal 90 minuten gereserveerd.

Om een goede diagnose te kunnen stellen wordt er gebruik gemaakt van diverse technieken. Allereerst wordt jij als geheel bekeken, hoe je binnenkomt, je houding en je uitstraling.
Vervolgens gaan we, met een lekker kopje thee, een uitgebreid vraaggesprek aan waarin er een enorme diversiteit aan vragen aan je zal worden gesteld. Bij enkele van deze vragen zal jij je afvragen wat ze in hemelsnaam met je klacht te maken hebben, wel; voor ons zijn open en eerlijke antwoorden hierop erg belangrijk! Door de juiste vragen te stellen wordt er een duidelijk beeld verkregen van je klacht en haar onderliggende patronen. Vervolgens zal er langdurig aan beide polsen worden gevoeld en naar de tong worden gekeken. De tong- en polsdiagnose is een zéér belangrijk facet van de anamnese en hiermee wordt het gesprek afgesloten(soms gebeurt dit ook al tijdens het gesprek). Er is nu een duidelijk beeld van jouw klacht, het behandelplan wordt opgesteld en er wordt bepaald met welke discipline of combinatie van disciplines jouw klacht het beste kan worden behandeld.

Het is altijd mijn intentie om je tijdens onze eerste afspraak ook te behandelen. Het kan echter noodzakelijk zijn dat het intake gesprek langer duurt en er geen ruimte meer is om de behandeling in te zetten. Hiervoor zal dan een nieuwe afspraak gemaakt moeten worden.

_VD13665
_VD23480 (Middel)

De vervolgafspraak

Wat kan je verwachten tijdens een vervolgafspraak?

Bij elke vervolgafspraak (maximaal 60 minuten) wordt er eerst met je besproken hoe het klachtverloop is; wat heb je ‘klachttechnisch’ ervaren tussen nu en jouw laatste bezoek aan Kingfisher Acupunctuur. Vervolgens zal er altijd langdurig aan beide polsen worden gevoeld en wordt je tong bekeken, hierop wordt vervolgens het behandelplan aangepast en tot de behandeling overgegaan.

Bij praktijk Kingfisher wordt er nooit behandeld zonder het voelen van de pols en het bekijken van de tong!

Sterker nog: regelmatig wordt de pols gecontroleerd tijdens de behandeling. Ik houd graag de vinger aan de pols ;-)!